MŰSZAKI LEÍRÁS

Az üdülőpark Budapest III. kerületében a Római part középső szakaszán helyezkedik el a Nánási út, Rozgonyi Piroska út, valamint a Római parti sétány által határoltan. Az 1,6 HA- on elterülő üdülőpark öt lakó, valamint egy kiszolgáló épületből áll. Az épületekből kettő a Duna parti oldalon, közvetlenül a parti sétányon, három a terület középső részén helyezkedik el. Az üdülőpark autóval és gyalog a Rozgonyi Piroska utcáról, gyalogosan a parti sétányról is megközelíthető.
Az öt épület mindegyike alatt alagútrendszerrel összekötött teremgarázs található, melyben a parkolókon kívül megvásárolható tároló helyiségek kerülnek kialakításra. Az üdülőpark mélygarázsa egyetlen lehajtó rámpán/kapun közelíthető meg. A mélygarázs és alagút rendszer szellőztetése, hő- és füstelvezetése gravitációs úton, az épületek három oldaláról nyitott kialakítással biztosított.
Az épületek szabadon állóak, a pincei szint fölött földszint + 3 emelet magasak. Minden lakáshoz nagyméretű terasz tartozik, a 3. emeleti, tetőszinti lakások kiemelten nagyméretű, valamint saját használatú, a tetőn kialakított napozó terasszal rendelkeznek. A földszinti lakások saját használatú elválasztott kertrészekkel bírnak. A magánhasználatú kiskertek alacsony sövénnyel lehatároltak és télen vízteleníthető külső fali kerti csapot kapnak. Minden lépcsőházban lift kerül kiépítésre, mely a mélygarázs és a legfelső szint között közlekedik.
Az üdülő-lakó parkon belül kialakításra kerül egy kerti vízforgatós medence, tavasztól őszig használható, 120 cm mélységű, világítással, élményelemekkel gazdagítva, gyerekpancsolóval, napozóterasszal, valamint a gyerekeknek játszótér, mindez egy nagyobb összefüggő zöldfelülettel körülvéve.
Az üdülő-lakó park épületeinek 1 méteres kiemelése és körbekerítése kivételes exkluzivitást biztosít.
A beruházás során megépítendő fogadó épület állandó porta- és őrszolgálatnak ad helyet. Az egyedi beléptető rendszer és térfigyelő kamerák a biztonságot hivatottak szolgálni.
Az épületek közötti teljes terület parkosítva, növényekkel, fákkal beültetve, burkolt közlekedő utakkal és kerti megvilágítással kerül átadásra.
A Római parti sétány üdülőpark előtti szakaszának burkolása, parkosítása mellett kialakításra kerül a Nánási út felől egy vendégparkoló is.

Épületszerkezetek

Az épület vízzáró vasbeton lemezalapozással és nyitott pincei oldalrézsüvel készül. A felmenő szerkezet hőszigetelő Porotherm 30N+F vázkitöltő téglafalazattal, 5-8 cm Drywit rendszerű hőszigeteléssel, vasbeton pillérekkel, monolit vasbeton födémekkel készül. A lépcső szerkezete monolit vasbeton, a lakás elválasztó falak anyaga hanggátló téglaszerkezetek.
A belső falfelületek kétrétegű műanyag alapú festékkel festettek.
A homlokzatok a díszítő burkolat mellett Terranova szilikátvakolatot kapnak.
A tetők fordított rétegrendű lapostetők. A födémszerkezetre kerülő lejtbeton fölé a vízszigetelés, erre egy zártcellás, extrudált hőszigetelés kerül, melybe nem tud víz jutni, és megvédi a vízszigetelést a környezeti hatásoktól. A hőszigetelés gyöngykavics leterhelő réteget kap, a napozó teraszoknál szilárd járófelülettel. Ez a tetőfelépítés sokkal korszerűbb és biztonságosabb megoldása a lapostetőknek, mint a hagyományos ún. egyenes rétegrend.

A lakások felszereltsége

A lakóegységek nyílászárói háromkamrás műanyag nyílászárók, Thermopán üvegezésűek (k=1,40 -W/m2K), két ponton gumiprofil tömítettek, min 32 dB lég-és hanggátló képességűek, külső oldalán famintás fóliával, króm vasalattal és kilinccsel. Az ablakok működtetés szempontjából bukó-nyíló egy- és kétszárnyú ajtók-ablakok, fix üvegezésű, nem nyitható üvegfalak (kizárólag teraszról megközelíthető helyen). A szélesebb megnyitású homlokzatokon emelő-tolóajtós üvegfalak készülnek a fenti technikai paraméterekkel.
A bejárati ajtók utólag elhelyezett, acélszelvény erősítésű, fa tokborítású ajtók, biztonsági zárszerkezettel, króm kilinccsel és vasalatokkal. A belső ajtók szintén utólag elhelyezettek, dekor fóliázott borított tokszerkezetűek, az ajtólapok kemény műanyag lemez borításúak, keményfa szegéssel, króm vasalattal és kilinccsel ellátottak.

Burkolatok

A lépcsőház burkolata gránit.
A szerkezeti födémen úsztatott kivitelű felbeton készül, 2-3 cm-es lépésálló hő- és hangszigeteléssel, mely megakadályozza a lépéshangok terjedését az egyes szintek és helyiségek között.
Az aljzatbetonon a következő burkolatok készülnek:
Az üdülők hidegpadló burkolata kerámia lapburkolat, mely egyedileg választható a műszaki leírásban meghatározott nm-árban a beruházó által meghatározott nagykereskedelmi partnernél.
A meleg burkolatok: szalagparketta, ragasztott természetes fa felülettel.
A teraszokra elemes 30/30 és 30/60 cm-es összepattintható, hordozó tálcás szerkezetű trópusi faburkolat kerül. A burkolat és a falak csatlakozásai mentén falábazat kerül felszerelésre.

Árnyékolók, korlátok

Az üdülőépületek oldalán végigfutó teraszok árnyékolásának, ill. intimitásának biztosítására az erkélylemezek éleire szerelt, síneken mozgó árnyékoló táblák kerülnek felszerelésre, színezett biztonsági üvegtáblák formájában.
A 3.emeleti teraszokon mechanikus mozgatású kültéri könyökkaros vászon napellenzők készülnek.
A teraszok korlátjai tüzihorganyzott vagy korrmentes acéltartó szerkezetűek.
A korlátok az árnyékoló táblákon belül kerülnek elhelyezésre.

A fürdőszoba felszereltsége

A beépített szaniter berendezések, szerelvények, csaptelepek extra minőségűek. A vécékagylók hátsó kiömlésű monoblokk berendezések.
A vizes szerelvények kerámiabetétes fém egykaros csaptelepek ( GROHE vagy azzal egyenértékű gyártmány)
Automata mosógép csatlakozás biztosított vízvételre, csatornára. A zárt terű helyiségek szellőzése kapcsolóval vezérelt elszívó ventillátorral történik.

Konyha felszereltsége

Víz, csatorna, páraelszívó csatlakozás, valamint mosogatógéphez szükséges csatlakozások kerülnek kialakításra.

Fűtés, melegvízellátás

A használati melegvízellátást, valamint az üdülők fűtéséhez szükséges hőt egyedileg egy-egy zárt égésterű kombi falikazán biztosítja. (Viessmann, Vaillant vagy azokkal egyenértékű gyártmány)
A hőleadást kiváló minőségű ( Vogel&Noot vagy azzal egyenértékű gyártmány) acéllemez lapradiátorok biztosítják.
A fürdőszobákban törölközőszárítós radiátor található.
A szobatermosztáttal közös légtérben lévő radiátorokon kívül a radiátorok termofejes radiátorszelepekkel szereltek.
Az égéstermék elvezetése zárt rendszerű, gyűjtő-kéményes, kettősfalú korracél kéményeken történik.
A penthouse lakások kandalló kiépítési lehetőséget kapnak.

Hűtés

Lakásonként önálló (split) klíma kerül beépítésre, mely lakásmérettől függően egy vagy két beltéri és egy kültéri egységből áll. A kültéri egység az üdülők saját teraszán kerül elhelyezésre úsztatott betonalapon, esztétikai takarással. A beltéri egység az üdülő nappalijában kerül felszerelésre.

Víz

Az üdülők vízfogyasztásának mérésére a szintenként elhelyezett mérőóra-szekrényekben üdülőnként egy-egy vízmérő kerül felszerelésre.

Elektromos

Műanyag védőcsövezés, réz vezetékek, kapcsolók, dugaljak PRODAX kivitelben. Az üdülők helyiségeiben lámpatest bekötési lehetőségek adottak.
A lakásokban minden szobában telefon és internet előkészítés, illetve minden oldalfalon elektromos dugaljak kerülnek kialakításra.

Szellőzés

A zárt terű helyiségek szellőzése gépi úton, elszívó ventillátorral történik. Az elszívó ventillátorok a helyiségekben kerülnek kiépítésre, az általuk szállított levegő kidobása a tető fölött történik. A később beépítendő konyhai elszívók önálló, a tető fölé vezetett szellőző légcsatornába lesznek beköthetőek.

Egyebek

Az üdülőépületekben tüzivíz hálózat kerül kiépítésre.
Az üdülőpark video kaputelefonnal felszerelt.
Az üdülőpark normál városi távbeszélő-hálózatán kívül adott a lehetőség egy üdülőparkon belüli díjmentes telefonos kommunikációra is.
Az apartmanokban kábel tv hálózat kerül telepítésre, telefon és szélessávú internet csatlakozással, biztonsági riasztó szolgálat elérési lehetőséggel.
Egyedi igénybejelentésre lakásriasztó rendszert telepítése biztosított.

A 3. emeleti nagy alapterületű üdülőkben kandallókémények kerülnek megépítésre.
A park karbantartása egy, a porta épületből vezérelhető öntözőrendszerrel történik, kivéve a földszinti lakásokhoz tartozó kiskerteket.
Távirányítóval működtethető automata kert- és garázskapuk, fűtött garázslejárók állnak a lakók rendelkezésére.
A kukatárolók a portaépület mögötti helyiségben kapnak helyet.

Budapest, 2008. május